KNK heyeti Washington'da diplomatik temaslarda bulundu

Ahmet Karamus başkanlığındaki KNK heyeti, diplomatik temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gitti. Görüşmelerde Kürtlerin önerilerinin makbul karşılandığı belirtildi.

KNK HEYETİNDEN ABD'YE ZİYARET

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti diplomatik temaslarda bulunmak üzere Washington’a gitti. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri ile görüşen KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus başkanlığındaki heyet, ayrıca Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve 8 farklı think-thank kuruluşu ile yuvarlak masa toplantıları yaptı.

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, yuvarlak masa toplantılarında düşünce kuruluşu temsilcilerinin sorularına cevap verdiklerini ve Ortadoğu'daki durum, Türkiye'nin durumu, seçimler, askeri operasyonlar vb konularda düşünce ve önerileri paylaştıklarını söyledi.

Heyet, Washington DC’deki görüşmeler sonrası New York’a geçecek ve orada da temaslarını sürdürecek.

 KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNERİLER PAYLAŞILDI

Diplomatik görüşmelerin atmosferine ilişkin soruyu cevaplayan KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Temsilciler Meclisi üyeleri gerek Kongre üyeleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile düşünce kuruluşu temsilcileri ile gerçekleşen görüşmelerde Kürt sorununun çözümüne dair KNK’nin çözüm önerilerini paylaştıklarını söyledi. Görüşmelerin çok sıcak bir atmosferde gerçekleştiği aktaran Ahmet Karamus, KNK heyetine yaklaşımın çok pozitif olduğunu ifade etti.

TOPLANTILAR OLUMLU

 Ahmet Karamus, resmi yetkililer ve düşünce kuruluşu temsilcileri ile gerçekleşen görüşmelerde Ortadoğu'daki son durum, Kürtlerin pozisyonu, Kürt Amerikan ilişkileri, Türk devletin Rojava ve Başûra yönelik kapsamlı saldırı hazırlıkları, Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimleri ve sonuçları ile Türkiye'nin demokratikleşmesi yanı sıra Ortadoğu’nun istikrarı konusunun da ön plana çıktığını belirtti.

Karamus, diplomatik görüşmelerde KNK heyetinin yaklaşımına nasıl bakıldığı sorusuna ise, "Kürt tarafının tutumu burada makbul olarak görülüyor. Toplantılarımız olumlu geçiyor" cevabını verdi.